Cilj: poticanje solidarnosti, društvenog i   kulturnog razvoja u lokalnoj zajednici

Misija: poticanje društvenog i kulturnog razvoja lokalne zajednice kroz neformalnu edukaciju i socijalnu inkluziju

Vizija:     nenasilno i tolerantno društvo u kojemu svaki pojedinac/ka ima jednake mogućnosti ostvarirvanja svojih potencijala

 

    Djelovanje Udruge ART - Root je usmjereno na poticanje solidarnosti, društvenog i kulturnog razvoja lokalne zajednice. ARTup program društvenog uključivanja oslanja se na aktivizam građana/ka koji pokušavaju doprinijeti  poboljšanju kvalitete uvjeta života lokalne zajednice.

     Cilj ARTup programa društvenog uključivanja je potaknuti lokalno aktivne građane/ke da svojim znanjima, vještinama i talentima doprinose stvaranju kvalitetnijeg društvenog okruženja. S jedne strane potičemo i promičemo kreativna i inovativna rješenja za društvene probleme kao što je kreativno recikliranje, razmjena znanja i vještina, trampa i sl. S druge strane potičemo i promičemo razvijanje socijalnih vještina, osnažujemo pojedince/ke na proaktivno sudjelovanje u razvoju lokalne zajednice. Tim dvostrukim pristupom pronalazimo zabavna alternativna rješenja za društvene probleme i pridonosimo smanjenju negativnih posljedica društvene isključenosti.

     Pokrenule smo ARTup kreativnu grupu podrške u travnju 2015. sa ciljem društvenog uključivanja kreativnih, nezaposlenih, mladih, umirovljenika/ca i aktivnih osoba kako bi motivirale druge u aktivnom sudjelovanju u svojoj lokalnoj zajednici. Kroz provedbu Programa društvenog uključivanja pridonosimo poticanju solidarnosti te kulturnom i društvenom razvoju lokalne zajednice.

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now